PTT teslimat hatırlatıcı mesajı nedir? Dolandırıcıların yeni hedefi PTT mesajları oldu!

PTT Teslimat Hatırlatıcı Mesajları ve Dolandırıcılık Uyarısı

“PTT teslimat hatırlatıcı” veya benzer isimlerle gelen mesajlar, özellikle Türkiye’de, dolandırıcılık amacı taşıyan SMS veya e-posta içerikleri olarak bilinmektedir. Genellikle “ödül kazandınız” ya da “ödeme yapılması gerekiyor”, “kargonuzu teslim almadınız” gibi iddialarla, insanları manipüle ederek kişisel bilgilerini elde etmeyi veya para transfer etmelerini sağlamayı amaçlar. Mesajlarda, bir link veya ödeme talimatı bulunur ve bu yolla mağdurların banka bilgilerini ele geçirme ya da bir ödeme yaptırma girişiminde bulunurlar.

PTT Teslimat Hatırlatıcı Mesajı Nedir?

Son dönemde PTT adı kullanılarak gönderilen sahte teslimat hatırlatıcı mesajları yaygınlaşmıştır. Bu dolandırıcı mesajlarda, “Paketiniz yanlış adrese gönderildi”, “Adresinizi güncelleyin” veya “Gümrük vergisi ödemesi yapılmadığı için teslimat yapılamadı” gibi ifadeler kullanılır ve mesaj içinde zararlı bağlantılar bulunur. Bu linklere tıklanması halinde kişisel ve banka bilgileri ele geçirilmeye çalışılır.

Bu Tarz Mesajların Özellikleri Genellikle Şunlardır:

  1. Ödül Kazandınız İddiası: Ödül kazandığınızı veya çekilişle bir hak kazandığınızı söyler.
  2. Fatura veya Borç İddiası: Sahte borç veya ödeme talimatları gönderirler, ödenmezse işlem yapılacağı tehdidinde bulunurlar.
  3. Link veya Telefon Numarası: Mesajda bir link ya da aramanız gereken bir telefon numarası olur. Bu bağlantılar veya numaralar genellikle sahte sitelere veya dolandırıcılara yönlendirir.

Dolandırıcılıktan Korunmak İçin:

  • Mesajdaki Linke Tıklamayın: Güvenli olmayan linkleri tıklamayın.
  • Kişisel Bilgi Vermeyin: Banka bilgisi, kimlik numarası gibi kişisel bilgilerinizi paylaşmayın.
  • Kaynağı Araştırın: Şüpheli bir durum varsa, mesajda bahsedilen şirketin resmi iletişim kanallarını kullanarak doğrulama yapın.
  • Mesajı Silin: Şüpheli bir mesaj aldıysanız, güvenlik riski taşımamak adına mesajı silin.

Şüpheli Mesajlarla İlgili Yardım

Böyle bir mesaj alırsanız, durumu BTK, e-Devlet üzerinden veya telefon operatörünüze şikayet edebilirsiniz. Dolandırıcılıkla ilgili farkındalık oluşturmak ve gerektiğinde yetkili birimlere başvurmak önemlidir.

Related Posts

Çocukların dijitalle ilişkisi yaz tatilinde nasıl olmalı?

Yaz tatilinin 20 Haziran’da başlamasıyla okul öncesinden lise kademesine kadar yaklaşık 20 milyon öğrenci, 8 Eylül’e kadar okuldan ve arkadaş çevresinden uzak kalacak.

Bakan Ersoy: Göbeklitepe’nin korunması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz

Bakan Ersoy: Göbeklitepe’nin korunması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz

NATO 5. madde nedir? NATO zirvesi ve 5. madde hakkında bilgiler

NATO’nun 5’inci maddesi, İran-İsrail-ABD arasında süren çatışmalar sonrası gündemde yer aldı. NATO’nun 5’inci maddesi daha önce NATO tarihinde ilk ve tek kez 2001’deki 11 Eylül saldırılarından sonra uygulandı. Bu maddeye göre Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 30 NATO ülkesinden birine yönelik savaş tehdidi gelmesinin, tüm pakt üyesi ülkelere gelmiş sayılması anlamına geliyor. Peki, NATO ne demek? NATO 5. madde nedir? İşte, ayrıntılar.

Haftanın Sanat Rotası: Bu hafta, üç büyük şehirde hangi sanat etkinlikleri var?

Her hafta cuma günü yayımlanan bu ajandada, o hafta İstanbul, Ankara ve İzmir’de yapılacak sanat etkinlikleri derleniyor

Yüksel Işık’ın yeni kitabi “Şah İsmail, İran’ın Anadolu yolculuğunu resmediyor

Yüksel Işık’ın yeni kitabi “Şah İsmail, İran’ın Anadolu yolculuğunu resmediyor

MEB Ortaokul ve lisede sınıfta kalma var mı, kalktı mı? Bu yıl devamsızlıktan kalma var mı?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 2024-2025 eğitim-öğretim yılına yönelik düzenlemeleri, ortaokul ve lise öğrencileri ile veliler arasında merak konusu oldu. MEB’in 2023’te Resmi Gazete’de yayımlanan Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikler, 9. sınıf öğrencileri için sınıf tekrarını yeniden gündeme getirirken, devamsızlık sınırları da sıkılaştırıldı. Peki, ortaokul ve lisede sınıfta kalma var mı? 2025 devamsızlıktan kalma var mı?

vozol puff