Milli Eğitim Bakanı Tekin: Müfredatı Sık Değiştirmeliyiz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: “Müfredat Değişiklikleri Gerekiyor”

İstanbul – Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitimde müfredatın sık sık değişmesi gerektiğini vurgulayarak, “Mimari yapılarımızdan teknolojik altyapımıza kadar her şeyi değiştirmemiz gerekiyor. Eğer bu değişiklikleri yapmazsak çağı yakalayamayız” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Üsküdar’da düzenlenen “Geleceğin Eğitimini Yönetmek: Riskler ve İmkanlar” konulu söyleşide önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Akademisi’nin lisansüstü diploma vermediğini belirterek, “… Milli Eğitim Akademisi’nde lisansüstü eğitim veren diploma karşılığı bir kurum değildir. Bu doğru bir uygulama değildir” dedi.

Bakan Tekin ayrıca, eğitimde yapılan değişikliklerin önemli olduğunu vurgulayarak, “Müfredatımızı sık değiştirmeliyiz. Mimari yapılarımızdan tutun teknolojik altyapımıza kadar her şeyi değiştirmemiz gerekiyor. Eğer bu değişiklikleri yapmazsak çağı yakalayamayız. Geleceğin eğitimini şekillendirmek için sürekli güncel kalmalıyız” şeklinde konuştu.

Bakan Tekin, “Öğretmenlerimiz yeni gelişmeleri takip edebilecekleri bir mekanizmaya ihtiyaç duyuyor. Öğretmenlerimiz pozitif bir profil taşıyor ancak güncel gelişmelere ayak uyduramadıkları takdirde kopukluk yaşanabilir. Bu nedenle öğretmenlerimizin sürekli kendilerini yenilemeleri için destek olmalıyız” dedi.

(OE- GÇ-ÖK-Y)

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ONUR ERDEN – Politika

Related Posts

Yiğit Bulut kimdir, neden vefat etti, hastalığı neydi? Ayrıntılar belli oldu! Yiğit Bulut kaç yaşındaydı ve nereliydi?

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut hayatını kaybetti. Vefat haberi sonrası Bulut’un sevenleri başta olmak üzere kamuoyunun genelinde Yiğit Bulut’un biyografisi ve vefat haberinin detayları merak edilip araştırılmaya başladı. Peki, Yiğit Bulut kimdir, kaç yaşındaydı nereliydi? Yiğit Bulut neden vefat etti, hastalığı neydi? İşte merak edilip araştırılan detaylar…

2025-DGS giriş belgeleri erişime açıldı

2025-DGS giriş belgeleri erişime açıldı

Çocukların dijitalle ilişkisi yaz tatilinde nasıl olmalı?

Yaz tatilinin 20 Haziran’da başlamasıyla okul öncesinden lise kademesine kadar yaklaşık 20 milyon öğrenci, 8 Eylül’e kadar okuldan ve arkadaş çevresinden uzak kalacak.

Bakan Ersoy: Göbeklitepe’nin korunması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz

Bakan Ersoy: Göbeklitepe’nin korunması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz

NATO 5. madde nedir? NATO zirvesi ve 5. madde hakkında bilgiler

NATO’nun 5’inci maddesi, İran-İsrail-ABD arasında süren çatışmalar sonrası gündemde yer aldı. NATO’nun 5’inci maddesi daha önce NATO tarihinde ilk ve tek kez 2001’deki 11 Eylül saldırılarından sonra uygulandı. Bu maddeye göre Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 30 NATO ülkesinden birine yönelik savaş tehdidi gelmesinin, tüm pakt üyesi ülkelere gelmiş sayılması anlamına geliyor. Peki, NATO ne demek? NATO 5. madde nedir? İşte, ayrıntılar.

Haftanın Sanat Rotası: Bu hafta, üç büyük şehirde hangi sanat etkinlikleri var?

Her hafta cuma günü yayımlanan bu ajandada, o hafta İstanbul, Ankara ve İzmir’de yapılacak sanat etkinlikleri derleniyor

vozol puff