Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu üyeleri kimlerdir?

Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyeleriyle Tanışın

Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu’nda görev yapan isimleri merak mı ediyorsunuz? İşte detaylar…

Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyeleri

Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereği oluşturulan politika kurullarındaki atamalar açıklandı. Toplamda 16 kurul üyesi, kültür ve sanat politikalarını şekillendirmek için görev yapıyor.

Bu kurulda görev alan isimler arasında Prof. Dr. Ahmet Albayrak, Aram Kuran, Gökhan Yazgı, Dr. Havva Hümeyra Şahin Oktay, Hülya Soydan, Prof. Dr. İskender Pala, Dr. Mustafa Sinan Genim, Orhan Gencebay, Prof. Dr. Ümit Meriç ve Prof. Dr. Yusuf Özkır gibi tanınmış isimler yer alıyor.

Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu’nda ise eğitim alanında uzman isimler görev yapıyor. Kurulda Prof. Dr. Abdullah Atalar, Ahmet Akça, Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Prof. Dr. Atilla Arkan, İbrahim Taşel, Dr. Ömer Faruk Yelkenci, Sinan Selçuk Pehlivanoğlu, Prof. Dr. Şule Alan, Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Prof. Dr. Umran Savaş İnan, Prof. Dr. Yavuz Atar ve Prof. Dr. Yusuf Alpaydın gibi isimler bulunuyor.

Bununla birlikte, Ekonomi, Güvenlik, Sağlık, Sosyal ve Gençlik, Tarım ve Gıda, Hukuk, Yerel Yönetim ve Afet Politikaları Kurulları da farklı alanlarda uzman kişilerden oluşuyor. Her bir kurul, kendi alanında politika oluşturmaya, geliştirmeye ve uygulamaya yönelik çalışmalar yürütüyor.

Eğer siz de kültür ve sanat politikalarının belirlenmesinde rol alan bu isimleri merak ediyorsanız, listedeki diğer kurullar ve üyeleri ile ilgili detayları inceleyebilirsiniz.

Related Posts

Bakan Ersoy: Göbeklitepe’nin korunması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz

Bakan Ersoy: Göbeklitepe’nin korunması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz

NATO 5. madde nedir? NATO zirvesi ve 5. madde hakkında bilgiler

NATO’nun 5’inci maddesi, İran-İsrail-ABD arasında süren çatışmalar sonrası gündemde yer aldı. NATO’nun 5’inci maddesi daha önce NATO tarihinde ilk ve tek kez 2001’deki 11 Eylül saldırılarından sonra uygulandı. Bu maddeye göre Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 30 NATO ülkesinden birine yönelik savaş tehdidi gelmesinin, tüm pakt üyesi ülkelere gelmiş sayılması anlamına geliyor. Peki, NATO ne demek? NATO 5. madde nedir? İşte, ayrıntılar.

Haftanın Sanat Rotası: Bu hafta, üç büyük şehirde hangi sanat etkinlikleri var?

Her hafta cuma günü yayımlanan bu ajandada, o hafta İstanbul, Ankara ve İzmir’de yapılacak sanat etkinlikleri derleniyor

Yüksel Işık’ın yeni kitabi “Şah İsmail, İran’ın Anadolu yolculuğunu resmediyor

Yüksel Işık’ın yeni kitabi “Şah İsmail, İran’ın Anadolu yolculuğunu resmediyor

MEB Ortaokul ve lisede sınıfta kalma var mı, kalktı mı? Bu yıl devamsızlıktan kalma var mı?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 2024-2025 eğitim-öğretim yılına yönelik düzenlemeleri, ortaokul ve lise öğrencileri ile veliler arasında merak konusu oldu. MEB’in 2023’te Resmi Gazete’de yayımlanan Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikler, 9. sınıf öğrencileri için sınıf tekrarını yeniden gündeme getirirken, devamsızlık sınırları da sıkılaştırıldı. Peki, ortaokul ve lisede sınıfta kalma var mı? 2025 devamsızlıktan kalma var mı?

Haziran ayı öğretmen seminerleri online mı yüz yüze mi? MEB öğretmen seminerleri tarihleri 2025!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte öğretmenler için düzenlenecek Haziran 2025 mesleki gelişim seminerlerinin tarihlerini resmen duyurdu. Haziran ayında gerçekleştirilecek seminerlerin yüz yüze mi, yoksa çevrimiçi mi olacağı eğitim camiasında büyük merak konusu. Eğitimcilerin mesleki becerilerini geliştirmek, yeni müfredat değişikliklerini öğrenmek ve yenilikçi eğitim yöntemlerini keşfetmek amacıyla gerçekleştirilen bu seminerler, öğretmenlerin yaz tatili planlarını ve mesleki hazırlıklarını doğrudan etkiliyor. Peki, 2025 Haziran ayı öğretmen seminerleri ne zaman başlayacak? Öğretmen seminerleri yüz yüze mi olacak, online mı?