Anadilini ne anlayabildi ne de konuşabildi! Sebebi bakın ne çıktı

43 yaşındaki Lucy Woodhouse, akşamdan kalmalığa benzeyen şiddetli baş ağrıları yaşıyor ve yüksek sesle okumakta zorlanıyordu. Ancak daha sonra meslektaşlarıyla yaptığı bir toplantıda, onların ne dediğini anlayamadığını fark etti.

Lucy o anları şöyle ifade etti: “İşyerinde bir üst düzey toplantısında oturuyordum ve kimsenin söylediği hiçbir şeyi anlamadığımı hissettim. Genellikle her şeyi anlarım ama onlar Çince konuşuyor olabilirlerdi.

“Onların farklı bir dil konuştuklarını sanıyordum. Bir gece beş yaşındaki çocuğuma bir hikaye okuyordum ve kelimeleri okuyabiliyordum ama söyleyemiyordum, gözlerimle ağzım arasında bir sorun vardı. Beyin tümörü teşhisi konulmadan iki yıl önce HRT’ye başladım. Menenjiyomun östrojen ve progesteronla beslendiğini düşünüyorum. Her başım ağrıdığında uykuya daldıktan bir saat sonra ağrımaya başlıyordu ve ertesi güne kadar devam ediyordu.

Sanki altı şişe şarap içmişim gibi hissettim. Bunlar beni güçsüzleştiren baş ağrılarıydı. Yatağımda sallanıyor ve ondan kurtulmaya çalışıyordum.”

Üç çocuk annesi olan kadın, semptomları ilk olarak 2023 yılının Aralık ayında fark etmeye başladı ve Londra’yı ziyaret ederken özellikle kötü bir baş ağrısı yaşadıktan sonra bu yılın 19 Şubat’ında ilk kez doktora gitti.

Geriye dönüp baktığında altı ay önce de semptomlar yaşadığını ancak bunu yorgun bir anne olmasına bağladığını söylüyor. Migren haplarını denemek istedi ancak aile hekimindeki hemşire gözlerinin düzensiz bir şekilde kırpıldığını fark etti ve BT taraması için hastaneye gönderildi.

Taramanın ardından doktorlar rahatsız edici bir şey bulduklarını söylediler. Çekilen MR sonucunda beyin tümörü olduğu söylendi. Yapılan testler, golf topu büyüklüğünde bir tümör olduğunu ortaya çıkardı. Menenjiyom tümörünün, kullandığı Depo-Provera doğum kontrol iğnesi, geçirdiği tüp bebek tedavileri ve HRT ilaçları ile bağlantılı olduğuna inanıyordu. Çünkü bunların hepsi de progesteron hormonu içeriyor.

Mayıs ayında, optik sinirinden sadece üç milimetre uzakta büyüyen ve kendisini kör edebilecek büyüklükteki tümörü çıkarmak için büyük bir ameliyat geçirdi. Şimdi iyileştiğini söylüyor ama hâlâ zaman zaman hafızasıyla ilgili sorunlar yaşıyor.

Beyin tümörlerinin en sık görülen türü olan menenjiyomlar çoğunlukla kanserli olmayan beyin tümörleridir ve kadınlarda erkeklerden yaklaşık iki kat daha fazla görülür.

2013 yılında Danimarka Kanser Araştırma Merkezi’nden bilim insanları, menopoz sonrası hormon tedavisi olan HRT ile menenjiyom arasında bir bağlantı buldular.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir